The Bruurkes

stichtingjannesslutter.nl presenteert:

home | contact | sitemap

Afbeelding Jannes Slutter

Achtergrond menu

je bent nu hier: Home » Programma » The Bruurkes

The Bruurkes

Na jaren door allerlei muzikale landschappen te hebben gezworven, kwamen ze op het idee om een nieuwe band te formeren met teksten in eigen dialect. Al snel bleek dat verschillende ideeën samensmolten in hun gezamenlijke grote liefde: muziek. Deze verbroederde, vandaar de bandnaam.

 

Wat hen betreft is er geen enkele band zoals THE BRUURKES. Ze zijn duidelijk géén ’13 in een dozijn band’. Hun teksten zullen menigeen vertrouwd in de oren klinken. De muziek is een smeltkroes van stijlen die vernieuwend, doch herkenbaar is. Van een gevoelige ballade tot rock, van blues tot uptempo punk, van ska tot disco en van funk tot…… Ja, tot wat eigenlijk?

 

Dat is hetgeen waardoor ze zich onderscheiden: je weet nooit wat er voorbij gaat komen. Zo dans je de polka, wals je door de tent, zit je middenin een pogo, of je waant je in een donkere, rokerige club waar in een (semi-)accoustische setting meer ruimte is voor de verhalend vertellende kant en gemoedelijke liedjes de revu passeren...

 

De live-shows zijn energiek, dan weer ingetogen, maar bovenal puur! Deze zullen je meevoeren op een trip door de Achterhoek en hun belevenissen.

 

The Bruurkes worden geregeld bijgestaan door gastmuzikanten, denk hierbij aan Mike Visser (Backcorner Boogie Band) op percussie en Dennis Jansen (Oisin/Pinutz) als extra zanger. Op festivals als Huntenpop, de Zwarte Cross, Mañana Mañana en in verscheidene kroegen zorgden ze met hun aanstekelijke muziek bij menigeen voor een grijns op het gezicht en werd bewezen dat het Achterhoeks in iedere stijl goed bekt! In augustus dit jaar kwam hun debuut live-album OAVERAL ‘N NÖRGES uit. In ‘n bomvolle tent op Huntenpop werd de cd gepresenteerd door Wimken van Diene van Normaal. Het 1e album wordt goed ontvangen en ondertussen worden tracks hiervan op meerdere radiostations gedraaid.

Hier enkele de promotracks: http://www.bruurkes.nl/promo

 

Kortom: AC/DC,Tom Waits, Sly & The Family Stone, Howlin’ Wolf, Dick Dale, Led Zeppelin en The Dead Kennedys in de blender...
Dus 'komt d'r es uut' en laat je overtuigen!
- The Bruurkes zijn zowel (semi)accoustisch als electrisch als te boeken. -
Rocco Ostermann (Magic Fish, Donnerwetter) - Zang, gitaren en overige fratsen
Raymond Grevink (Balthazar, Steamroller) - Bas en podiumacrobatiek
Patrick Slutter (Cosmic Debris, Jailbreak) - Timmerwerk, onzin en zang
Nick Obbink (Purple Haze, Jailbreak) - Gitaren en zang

Check verder Bruurtube, onze Facebookpagina en bandsite:
» www.facebook.com/pages/The-Bruurkes
» www.youtube.com/bruurtube
» www.bruurkes.nl

JANNESPOP 2014

15 november 

logo_dru.jpgUlft

VOORVERKOOP

» avond €15,-

DAGKASSA €18,-

TICKETS

 

Doneren

rek nr: IBAN NL14 RBRB 0946 2387 58
t.a.v. st Jannes slutter.nl te Silvolde